Du är arbetslös. Det är inte roligt och hur du än försöker så får du inget jobb. Här kommer tipsen på hur du faktiskt kan förbättra din ekonomi medan du är arbetslös.

Arbetslös

Att vara arbetslös tär på livet. Du har mindre pengar, med mindre möjligheter att göra saker och vardagen kan kännas grå och jobbig. Men det finns saker du kan göra för att förbättra din situation. Naturligtvis ska du dagligen söka jobb på Platsbanken, och göra allting som Arbetsförmedlingen kräver av dig. För att lättare hitta ett jobb kan det också vara smart att gå runt till olika företag i din närhet och säga att du söker jobb.

Mer pengar

Men är det lågkonjunktur kan det vara svårt att få ett jobb. Ibland tar det helt enkelt bara tid. Du kan också vara arbetslös i väntan på att börja en utbildning. Det finns saker du kan göra för att redan nu få bättre ekonomi. Först och främst ska du se över dina utgifter. Hur hög hyreskostnad har du? Om hyran äter upp en stor del av din a-kassa så bör du överväga att byta lägenhet. Du kan även hyra ut ett rum. Det är perfekt, särskilt om du bor i en större stad. Hyr ut ett rum till en student, så får du helt lagligt ett par tusenlappar extra i månaden.

Du bör också gå över dina garderober och förråd: vad kan du sälja? Använda pengarna för att betala av lånen så att dina månatliga utgifter bli mindre. Du kan även se om du kan skapa dig ett eget jobb, som att rasta hundar, klippa gräs eller passa barn. Naturligtvis ska du skatta för de pengarna och inte ta ut bidrag under de timmarna. Du kan även starta ett företag online. Börja blogga och se om du får inkomst på det.

illdy